比思論壇

標題: 一肚氣之旅 [打印本頁]

作者: kamkamkam    時間: 2010-11-8 11:57
標題: 一肚氣之旅
其實東京..大阪都唔係咁好玩姐....d大阪人同東京人又臭串...北海道剛剛相反好都不得了....東京同大阪d人種以為60年代d日本人種以為自己係優秀民族....地球都轉緊呀.....大家都係日本人..點解北海道對香港遊客咁好...東京..大阪d人就對香港遊客咁衰呀..我比錢佢地種要受佢地氣   
作者: 星座小公主    時間: 2010-11-8 12:34
大阪 / 東京d鋪頭..正常店員d服務都唔會話差得去...只係差咁d笑容
但係你去到專做遊客生意果d地方...例如:京都
我入到去"笑著口叫我試食
就算食左唔買又唔會黑口黑面

而且關西人語言/語氣上比較粗獷/粗俗一點...感覺上
作者: 合桃    時間: 2010-11-8 15:03

吾知點解,樓主你比我個feel就好似d大6自由行甘,以為自己渣住果一萬幾千落黎玩係當地消費就大X曬甘,我吾知你受咩氣啦,但我好彩從未遇過.....其實邊個國家都會有一D叫搞事ge人JE,未必全東京全大阪都甘GE,你帶住我 ... 乜年代呀, 而家十萬八萬都好等閒啦.
作者: 合桃    時間: 2010-11-8 15:45
樓主真有米

作者: 星座小公主    時間: 2010-11-8 15:49

新宿附近有間BigJohn
系高田馬場区左右
開到半夜唔知幾点架喎
系食Steak不過唔系和牛
但系幾好食
我一個月都会去2,3次架 原來有d甘ge野,真係吾係果邊住都吾識食,我住左幾個月最勁都係識係新宿行路返去新大九保家ja=__=''
c hing 你住左幾年甘d生活習慣係米慢慢變得似日本人?
作者: LINUS    時間: 2010-11-8 18:36

好阿=〕 我去甘多次,都淨係留係東京=,=都未去過東北,完全吾識點去 去個辺緊系JR East Pass啦
24歳以下中好似系平D架【2年前有、唔知衣家仲有無】
作者: LINUS    時間: 2010-11-8 20:11

歡迎光臨 比思論壇 (http://108.170.5.74/) Powered by Discuz! X2.5